Затвориха Къщата музей на наркобарона Пабло Ескобар

1
186
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Властите в колумбийския град Меделин закриха Къщата музей на наркобарона Пабло Ескобар, съобщи вестник „Еспектадор“. Решението било взето от местните власти след консултации с Министерството на културата на Колумбия, допълва изданието.

„Временното преустановяване на дейността на това учреждение се базира на факта, че в него се пропагандира начинът на живот на един от най-жестоките престъпници, причинили неизброими вреди на нашия град. Освен това къщата музей не отговаря на регулациите, с които подобни места трябва да се съобразяват“, разясни секретарят по сигурността на Меделин Андрес Тобон.

Къщата музей на Ескобар се намира в източната част на града, няма точно установено работно време и се посещава основно от чуждестранни туристи. До момента посетителите можеха да разгледат множество фотографии, както и колекция от лични вещи на наркобарона, сред които и оригинален мотоциклет от филмите за Джеймс Бонд.

Директор на къщата музей е по-възрастният брат и бивш съучастник на Пабло Ескобар – Роберто.

Пабло Ескобар остана в историята като един от най-свирепите престъпници на 20 в. в целия свят. Босът на картела „Меделин“ е убит в престрелка с полицията през 1993 г.