Как да си направите мед от глухарчета- вталява, пречиства кръвта, повишава имунитета и почиства холестеролните плаки

1
91
Добави коментар
slavchev
slavchev

Оказва се, че медът от глухарчета е изключително полезен.

Хората, които го приготвят и приемат, споделят, че този мед повишава имунитета, помага на онези, които искат да отслабнат, прочиства холестеролните плаки и пречиства кръвта. Единственото нещо, което се иска от вас, е да консумирате по една малка лъжичка от готовия мед сутрин на гладно и вечер.

Ето я и оригиналната рецепта за мед от глухарчета.

От посочените продукти ще получите около 1 малко бурканче.

Продукти:

4-5 пълни шепи цветове от глухарче
1 литър студена вода
1 кг нерафинирана захар
половин лимон

Глухарчето се измива под течаща вода, след което се залива с литър вода. Лимонът също се измива хубаво и се нарязва на малки кубчета или шайбички заедно с кората. Прибавя се към цветовете и съдът се премества на котлона. Щом сместа кипне, всичко се вари около 15-20 минути, но има хора, които варят 10 минути.

После сместа се маха от огъня и стои под похлупак към 12 часа. Накрая течността се прецежда през тензух, като глухарчетата и лимонът се изстискват внимателно.

Сега е необходимо да добавите и захарта. След това отново връщате тенджерата на котлона, но без похлупак. Необходимо е да ври на много слаб огън. Нужно е да го разбърквате от време на време с дървена лъжица.

Медът се маха от огъня, когато достигне определена гъстота. Някои го предпочитат като сироп, а други споделят, че обичат вкуса на по-гъстия.

Може би е нужно да припомним, че е добре да си наберете цветове от глухарчета от чиста полянка. Тези, които растат покрай пътищата, не са особено подходящи, тъй като вероятно са поели голямо количество автомобилни газове.