Левски разби Атлетик, младите блестят с голове – SportVox

1
135
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Левски се класира за осминафиналите в турнира за Купата на България, след като разби аматьорския Атлетик Куклен с 6-0 на стадион „Локомотив“ в Пловдив.

„Сините“ имаха териториална доминация още от началото на мача, но положения пред Георгиев нямаше. В 31-ата минута домакините бяха изключително близо до гол, след като Шабанов изведе Джунджуров, но последният стреля в тялото на Кръстев.

Четири минути преди почивката Цветкович намери Вашчук в наказателното поле, а естонецът асистира на Кабов, който засече топката във вратата. Малко след това Буш получи топката в пеналта и с диагонален удар не остави шансове на Георгиев.

В средата на второто полувреме Левски направи чудесна контра, при която Паулиньо даде отличен пас за Нашименто, който стреля в тялото на вратаря.

В 72-ата минута Станислав Иванов се измъкна от защитата на Атлетик след центриране на Нашименто и се разписа за 3-0.

Само 120 секунди по-късно Янко Гюзлев не успя да изчисти топката след центриране на Нашименто и прати топката в собствената си врата.

След още една минутка „сините“ вкараха и пето попадение. Станислав Иванов получи отличен пас от Вашчук и от точката на дузпата доведе нещата до 5-0.

В 85-ата минута Иван Горанов проби отляво и намери Нашименто в наказателното поле, който с удар от движение се разписа за 6-0.