Фотографска изложба представя живота на няколко „големи“ бургаски жени

1
94
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Да си жена е приключение. Да бъдеш успешна жена и успешна майка е предизвикателство, с което представителките на нежния пол се сблъскват постоянно. С няколко овладели изкуството на баланса между кариерата и семейството бургазлийки ни среща фотографската изложба “Голяма”.

Тя е дело на урбанистката Мария Съботинова и ще бъде представена на 1-ви октомври, от 18:00 часа, в читалище “Хамалогика 2014” (в сградата на бившия Профсъюзен дом, над Операта. Входът е от към ул. “Цариградска”). Експозицията ще приема гости безплатно, до 2-ри ноември.

Проектът включва фрагменти от ежедневието и кратки разкази за няколко креативни и вдъхновяващи жени от Бургас, които едновременно с необикновените си и впечатляващи професии са и майки.

Чрез снимки Мария Съботинова представя как жените управляват живота си като балансират работа, грижа и възпитание на децата, участието им в социалния живот. Работейки в сферите си на интерес те допринасят както за развитието на града, така и за популяризирането му в страната и чужбина и не на последно място успяват да подобрят градската среда и качеството на живот в Бургас – социално, икономическо, културно и артистично.

Проектът цели да провокира градивен диалог по темите за раждане, следродилна депресия, полово неравенство в обществото и у дома, социални ангажименти на членовете на семейството и др.