NOLS – Фен шалове

2
106
Добави коментар
seowebdesing
seowebdesing

Шаловете имат дълга история на носене. Има свидетелства, че още IX век пр. Хр. древните хора са носели шалове. Малко по-късно в Древен Рим, шаловете били използвани от хората не за да им е топло на врата, ами за да има с какво да се попият, когато е станело прекалено горещо. Днес функцията, която изпълняват далеч не е тази. Нещо повече, днес шаловете освен като аксесоар към облеклото, се носят и за да обозначат дадена симпатия към отбор или марка.

Всеки спорт си има специален предмет, който да служи като подпис и да показва принадлежност към спорта – в бейзбола това са шапките, в американският футбол са фланелките, а при футбола – шалчетата. Ако някога сте присъствали на футболен мач, няма как да ви е убягнало морето от футболни шалове.

Независимо дали спортните фенове ги носят около вратовете си или ги подхвърлят в момент на радост, шаловете показват подкрепата към дадения отбор.

Всичко започнало през далечната 1900 година, когато в Англия, феновете отчаяно търсели начин да показват подкрепата си към даден отбор без да настиват през това време. Както всички знаем в Англия феновете имат изявена футболна култура и много добри отбори. През тези години типичното облекло е включвало черни палта, но не и шарени тениски. По друг начин казано, цветните дрехи не били силно разпространени. Заради това отборните шалове са едни от първите спортни предмети, които започват да се изработват. Ивиците, клубните гербове и имената на отборите стават неизменна част от футболните шалове. Първо се започва от шал тип фен, който е в цветовете на отбора, после идва и изобразяването на герба, след това някои успяват да сложат и изображения на даден играч. Днес вече възможностите за безкрайни, както за картинките и изображенията, така и за самите шалове, които могат да бъдат направени както от коприна, така и от плетка. По-тънките, естествено са за по-топлите месеци или за страните, където „студено“ не е познато понятие. Така малко по малко, спортните шалове от единични аксесоари са станали традиция, не само в Англия, ами и из целия свят. Днес, дори в България имаме изградени устои, когато става въпрос за футболни мачове и аксесоари, които да окуражават играчите.

Една от най-популярните традиции е всички фенове да вдигнат шаловете над главите си, като образуват море от цветовете на отбора, докато пеят химна му.

Емблематичните шалове са част от гардероба на всеки верен фен, а те днешно време никак не са малко. Ако имате предложение за по-различен дизайн, можете да се свържете с нас за консултация. Шаловете тип фен са същата форма, каквато е и отборното знаме, така че прехвърлянето на дизайна никак не е трудно. Освен това има място и където да се изпише името на отбора и да се изобрази техният герб. Размерите са стандартни, като изображенията се слагат върху шала чрез сублимация. Така те са устойчиви на изтъркване, независимо колко често ги перете. Вашите шалове ще останат като нови много дълго време без да се налага да полагате допълнителни грижи за тях. Ако в миналото хората са живеели на племена, то днес хората живеем на отбори и шалът е добър начин да покажеш към кой отбор точно сте.