64-годишен мъж е задържан за четворно убийство в Каспичан

1
182
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

64-годишен мъж е задържан за четворно убийство в Каспичан. Жертви на кървавото посегателство са възрастно семейство и техните син и дъщеря. По данни на полицията, те са нападнати с хладно оръжие, по всяка вероятност нож или брадва.

Малко след 9 часа днес 28-годишна жена от село Мадара е потърсила съдействие от служители на полицейския участък в Каспичан, тъй като от два дни нямала връзка с майка си. След подадения от нея сигнал, тя и двама полицейски служители се отправили към дома. При отварянето на входната врата са открити две тела. За случая веднага е уведомен административния ръководител на Окръжна прокуратура.

При продължилия оглед на място са установени още двама починали. Жертвите са възрастно семейство на 81 и 70 години, и техните син и дъщеря, на 46 години и на 48 години. В присъствието на съдебен лекар по телата им са открити наранявания, причинени най-вероятно с нож или брадва.

В рамките на деня е извършен и арест. Като мотив събраните  към момента данни сочат евентуално спор за имот – най-вероятно къщата, в която е живеело семейството. Предстоят още огледи, включително и в съседен имот.

”Става въпрос за тежък битов инцидент и за деяние, извършено с особена жестокост. Рядко сме свидетели на подобна обстановка при тежко престъпление”, коментира административният ръководител на Окръжна прокуратура – Шумен Маргарита Георгиева и дежурен прокурор.

Според информацията до момента, за заподозреният за извършител има данни за агресивно поведение, няма регистрирано оръжие на негово име”, допълни директорът на ОДМВР – Шумен ст. комисар Ялчън Расим.

Работата по образуваното досъдебното производство продължава под надзор на прокурор от окръжната прокуратура.