Visa и Eleven Ventures дават старт на финтех програма за развитието на следващото поколение дигитални плащания

1
165
Добави коментар
NoviniteBG
NoviniteBG

» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

Visa и Eleven Ventures дават старт на финтех програма за развитието на следващото поколение дигитални плащания

27 септември 2018 г.

Visa и Eleven Ventures обявиха старта на първата в България програма за развитие на финтех иновации. Тя е основана на изграждането на нов вид взаимоотношения с местната стартъп общност и цели да вдъхнови създаването на следващо поколение решения за дигитални разплащания, като позволява на стартъпи в ранен стадий на развитие да ползват глобалната инфраструктура на Visa.
Управлявана от фонда за рискови инвестиции Eleven и неговата общност от стартъпи, ментори и инвеститори, програмата ще насърчава местните технологични таланти и предприемачи да решават реални бизнес предизвикателства, като едновременно с това разработват иновативни решения в полза на широката мрежа от партньори на Visa. Изградена върху разбирането, че иновациите се раждат в сътрудничество и чрез процес на взаимно създаване, финтех програмата използва методологията design thinking, широко приета от Visa и Eleven в ежедневната им работа по създаване на иновации.
Събитията и работните групи за общността от стартъпи, предприемачи, инвеститори и представители на бизнеса, банковия и небанковия финансов сектор, които са част от календара на програмата, ще бъдат ръководени от местното design thinking студио Creative Shower. Крайната цел на партньорството е да се създаде реална стойност за пазара и да се подобри формата на традиционните финансови услуги, като очакванията са идеите, родени в това сътрудничество, да позволят развитието на нови начини за разплащане за бизнеса и потребителите. По време на участието си в програмата, стартъп компаниите ще бъдат насърчавани да използват приложно-програмните интерфейси (API) и платформата за разработчици на компанията (Visa Developer Platform).
„В свят, изцяло променен от технологиите, Visa e в уникалната позиция да бъде част от процеса по развитие на неподозирания потенциал на финансовите технологии и прилагането им в предизвикателствата на дигиталната търговия. Ние сме компания отворена за иновации и знаем, че оригиналните идеи могат да дойдат от неподозирани места, затова търсим начини за разширяване на взаимодействието си със стартъп общностите. Партньорството ни с Eleven в България ще донесе синергия в начинанието да предложим нова вълна от иновации в областта на електронните разплащания”, сподели Красимира Райчева, мениджър на Visa за България.
„Радваме се да бъдем партньор на Visa в развитието на вертикала в областта на финансовите технологии. Сътрудничеството ни ще подсили с нови знания и възможности местните стартъп таланти, които работят в посока създаването на следващо поколение финансови услуги, отговарящи по-добре на пазарната реалност’’, коментира Даниел Томов, партньор в Eleven Ventures.
Официалният старт на програмата ще бъде през октомври тази година.
За Visa Inc.
Visa Inc. е световен лидер в дигиталните разплащания. Нашата мисия е да свързваме света чрез най иновативната, надеждна и сигурна мрежа за разплащания, като създаваме възможност потребителите, бизнеса и икономиките да процъфтяват. Нашата модерна глобална мрежа за обработка на данни, VisaNet, гарантира сигурни и надеждни разплащания в целия свят и може да обработва над 65 000 съобщения за трансакции в секунда. Иновациите, които са постоянно във фокуса на компанията, са катализатор за бързия растеж на свързаната търговия през всяко едно устройство и са движещата сила за постигането на мечтата за безкешово бъдеще за всеки, навсякъде. В периода на преход от аналогов към дигитален свят Visa посвещава своята марка, продукти, хора, мрежа и обхват на преобразяването на бъдещето на търговията. За повече информация, посетете нашата уебстраница www.visaeurope.com, блога на Visa Vision (vision.visaeurope.com) и @VisaInEurope.
За Eleven
Eleven Ventures е един от водещите фондове за рисков капитал в Източна Европа с фокус върху компании в ранна фаза. Eleven инвестира в стартъпи от 2012 година, а дейността му е основополагаща за изграждането на местната стартъп екосистема. Екипът на фонда е съставен от предприемачи и професионалисти в областта на инвестициите , с над 150 реализирани сделки през последните 5 години. Вторият фонд на Eleven е формиран изцяло от частни инвеститори и има фокус върху B2B технологични компании и развитието на финтех иновациите. В работата си със стартъп компаниите Eleven прилага методологията на дизайн мисленето, която има доказан ефект върху техния последващ растеж. За повече информация – www.11.me
За Creative Shower
Creative Shower e агенция за дизайн мислене, която помага на компаниите да трансформират своите процеси, продукти и услуги и да развият талантите си с цел постигане на по-добри бизнес резултати. Основната цел на Creative Shower е да използва методите на дизайн мисленето и други инструменти и използвайки прозрения от поведението на външните и вътрешни клиенти на компанията, да ги превърне в иновации в действие чрез създаването на продукти и услуги с висока добавена стойност за бизнеса и обществото. За повече информация, посетете сайта на Creative Shower – http://www.creativeshower.net/.

» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ