Челси отстрани Ливърпул от Купата на Лигата :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
166
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Челси победи Ливърпул на „Анфийлд“ с 2:1 и елиминира съперника в третия кръг на турнира за купата на лигата на Англия по футбол.

Даниел Стъридж изведе домакините напред малко след почивката, но с два късни гола на Емерсон и на Еден Азар лондончани стигнаха до обрат.

Победното попадение на влезлият като резерва Азар в 85-ата минута дойде след самостоятелна акция от дясно, при която белгиецът се измъкна между трима играчи на домакините, навлезе в наказателното поле и със силен удар по диагонала преодоля Симон Миньоле.

Ливърпул, който е лидер във Висшата лига с пълен актив от 18 точки след 6 изиграни кръга, допусна първо поражение през сезона.

Миналогодишният финалист Арсенал нямаше проблеми срещу второразрядния Брентфорд на „Емиратс“ и постигна успех с 3:1.

Дани Уелбек вкара два пъти преди почивката, а влезлият като резерва Александър Лаказет оформи победата в края.

Уест Хям разгроми четвърторазрядния Макълсфийлд Таун с 8:0 на „Лондон Стейдиъм“.

Роберт Снодграс вкара два гола и асистира за други два срещу непретенциозния съперник, който е на дъното на Лига 2.

20-годишният юноша на домакините Грейди Диангана също се разписа два пъти.

Тотнъм елиминира трудно съперника от Висшата Лига Уотфорд с 4:2 след изпълнение на дузпи. Мачът се игра на стадион „МК“ в Милтън Кийнс.

При наказателните удари Етиен Капуе, който изравни за 2:2 минута преди края на редовното време, и Домингош Кина пропуснаха за гостите, което се оказа решаващо.

Уотфорд завърши мача с човек по-малко след червен картон на Кристиан Кабаселе в 81-ата минута.