Най-страшните филми на всички времена

1
192
Добави коментар
pokerbox
pokerbox

Топ 5 нови хорър филма

Преди около седмица си говорихме за най-страшните филми на всички времена, като ви припомнихме 5 класически филма. Докато обсъждахме въпросните заглавия, изскочиха и други хорър филми, които заслучават да бъдат споменати. Те са малко по-нови, в сравнение със споменатите по рано, но определено заслужават място в класацията ни. 

Anabelle: Creation (Анабел 2)

Anabelle: Creation е филм от 2017г., който продължава поредицата The Conjuring. В тази връзка, филмът „The nun“, който също е част от поредицата, излезе наскоро, но лично за мен беше доста разочароващ, затова отказвам да говоря за него. 

Да се върнем на Anabelle. Историята на филма разказва за създаването на обладаната кукла и ужасите, които се случват в сиропиталището, където живеят две малки момичета – Дженис и Линда.

Трейлър

Следващите два филма са малко по-стари, но не можахме да минем без тях.

Saw (Убийствен пъзел)

Убийствен пъзел отново е хорър с безброй продължения и аз лично харесвам първия филм. Историята е за сериен убиец, който… убива хора (изненада), като преди това им показва какви грехове са извършили.

The Conjuring (Заклинанието)

Първият филм от поредицата е режисиран от Джеймс Уан и е от 2013г. Историята разказва за Ед и Лорейн Лорън, които разследват паранормални активности и се опитват да помогнат на семействата, застрашени от тях.  

 

The Ring (Предизвестена смърт)

Филмът всъщност е римейк на оригиналния японски филм Ringu. Историята е за млада репортерка, която разследва произхода на странна касета. Вметка за тези от вас, които не сте сигурни какво е касета:

Та, след като гледате въпросната видеокасета, получавате телефонно обаждане, а гласът ви казва, че ви остават 7 дни живот. Страшничко, нали? 

Преди да ви кажа, кой според мен е най-страшният нов филм, нека да се спрем за минута на две заглавия, които не споменахме нито тук, нито в предишната статия, но с доста важни за хорър жанра като цяло. Става дума за „Psycho“ и за „Rosemary’s baby“. 

The Witch (Вещицата)

Една от причините да избера този филм за най-добър нов хорър филм е че не много често напоследък гледаме страшни филми с добри сюжети, а този определено е такъв. Актьорската игра е изключителна, както и финалът на филма. И още един, последен плюс е, че филмът не залага на неща, които просто изскачат от някъде и те плашат (Защо, хора, направили The Nun, защо не се постарахте малко повече и защо се опитахте да убиете една от любимите ми поредици). Ето го и трейлъра на The Witch.

Какво мислите за нашите предложения и кои са вашите топ 5?