Обстановката в Бургас е спокойна след вчерашните порои

1
100
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Обстановката в Бургас се нормалицира след вчерашните порои. Най-сериозни количества дъжд се изсипаха над Поморие, където една от главните улици – “Солна” бе частично наводнена. Шест екипа на пожарната работиха там вчера, а други четири реагираха на аварията в Сарафово, където бе блокирано кръговото кръстовище на входа на квартала.

”Постъпилите сигнали са били предимно за наводнени улици и постройки. Няма сигнали за ранени хора и такива в критично състояние. Пострадали няма”, посочиха от Областна управа за “PoligrafF”. Отводняването на засегнатите точки продължава и днес.

В Поморие властите са реагирали на три сигнала за евакуация на граждани, единият от които е човек в неравностойно положение. Те са били своевременно освободени от водния капан и опасност за здравето и живота им не е имало.

Дъждът в Бургаско спря малко след полунощ снощи. Днес се очакват отделни слаби валежи на места, но до края на деня навсякъде ще се установи облачно, но сухо време.

Припомняме Ви, че поройните дъждове са резултат от мощен средиземноморски циклон, ударил южните ни съседки Гърция и Турция. Т.нар. “медикан” стигна европейските брегове през уикенда и влиянието му бе усетено и у нас.