Борисов: Националният стадион пречи на много хора. Всеки мач блокира София

1
148
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че националният стадион „Васил Левски“ в центъра на София по-скоро пречи на жителите на столицата.

„Всеки мач блокира София, а мачове има почти всяка седмица. На това място, този национален стадион върши ли работа? Може да се построи нов стадион, а този да се ползва за друго. Снощи колко хора имаше на мача на Националния стадион? 200 човека? А 2 милиона не могат да минат покрай стадиона. Това не е правилно, но вие повдигнете темата“, заяви Борисов пред журналисти.

Той отново каза, че за ново съоръжение държавата може да отдели пари, но само, ако националите по футбол се представят добре в квалификациите за европейско първенство.

„Ако се направи така от футболистите, че да има нужда и да има десетки хиляди желаещи да гледат футбол. Така както беше, не е нищо сложно – играе се 11 срещу 11. Тук спортните журналисти може малко да помогнете. Да направим едно обсъждане дали националният стадион е нужен на това място“, каза още той.

Като пример за подобна промяна той посочи Мюнхен.

„В Мюнхен къде беше стадионът? Уникално съоръжение. Развалиха го, изнесоха го извън града, или в града, където няма задръствания, където отива метрото. И решиха нещата“, допълни той.