Без привилегии за европейците във Великобритания след Брекзит

1
145
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

След излизането си от ЕС Великобритания ще отдава приоритет на висококвалифицираните имигранти, независимо от коя страна идват, заяви премиерът Тереза Мей.

Тя ще очертае новата система в утрешната си реч пред конгреса на Консервативната партия в Бирмингам.

Европейският съюз не е Съветския съюз с тези думи британският премиер се разграничи от сравнение на външния министър Джеръми Хънт в контекста на преговорите за Брекзит.

Новата система за прием на имигранти ще бъде базирана на квалификация, а не на произход, изтъкна британският премиер. Според нея това ще позволи привличането на хора с търсени професионални умения от целия свят.

„Новата политика по миграцията ни позволява да сложим край на свободното движение веднъж и завинаги. За първи път от десетилетия британското правителство ще решава колко хора и кой може да дойде в Обединеното кралство“, заяви Тереза Мей.

Планът е желаещите за дългосрочно пребиваване и работа на Острова да имат прагове на минимално заплащане и да гарантират, че не се конкурират за работни места, които могат да бъдат запълнени в страната, разкриват източници от Консервативната партия. Тереза Мей подготвя и ново предложение към Брюксел за Брекзит.

А на конференцията на торите в Бирмингам бившият външен министър Борис Джонсън отново отхвърли плана за Брекзит на Тереза Мей и призова партията да си върне доверието. Речта му се възприема като ярка, макар и непряка заявка за лидерския пост на консерваторите.

„Предложенията в сегашния план на правителството за Брекзит показват, че Обединеното кралство, с цялата си мощ, със сферите си на влияние по цял свят и с цялата си парламентарна история, не е в състояние да си върне контрола.“, каза Борис Джонсън.

Джонсън се обяви срещу нови данъци и поиска допълнителни разходи за здравеопазване. Критикува опозиционните лейбъристи, спомена партийната икона Маргарет Тачър, отбеляза, че е позор да няма затворен банкер заради кризата от 2008-ма.