Дариткова не вярва вотът на левицата да успее :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
110
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Имаме вот на недоверие за намерения. Това коментира председателят на здравната комисия в парламента Даниела Дариткова за идеята на левицата да атакува властта в сектор Здравеопазване.

Тя припомни, че парламентът е задължил министъра на здравеопазването да предложи концепция за усъвършенстване на здравния модел.

Според Дариткова с вота опозицията търси начин да се заяви. Следващата седмица темата ще се обсъди в ресорната комисия в парламента. Дебатът е важен и трябва да се състои, отчете Дариткова.

Червените не иска дебат за усъвършенстване на здравния модел, а искат да дебатират за вота на недоверие. Тепърва предстоят много дискусии, обясни народният избраник Дариткова и подчерта, че все още не е избран модел, който да се реализира.

Българските граждани не трябва да се плашат. Сегашният модел на здравната система не позволява секторът да се развива. Търсим решения за финансово стабилизиране на системата и това ще доведе до по-качествена медицинска грижа, убедена е тя.

Шефката на здравната комисия се надява на подкрепа за здравния министър. Само 6% от българските граждани подкрепят вдигане на здравната вноска, но болшинството иска реформа.

В момента системата е финансово стабилна. Няма драматични проблеми в здравеопазването, каза тя.

Дариткова не вярва вотът на левицата да успее. Иначе червените дестабилизират обществото, смята председателят на здравната комисия в парламента.