„Тройката“ кипи от живот и аромати

1
137
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Бургаският площад “Тройката” кипи от живот и… аромати. Започна тазгодишното издание на Фестивала на рибата и виното. Изобилие от меса на скара, печена риба, вина, бира и кътове за забавление развличат жителите и гостите на града, които въпреки работния ден вече дадоха начало на “фестивалното настроение” с порция скара и бира.

Фестът ще продължи и през уикенда, като през деня ще има различни състезания и презентации. След 18:00 часа на изградената пред Съдебната палата сцена пък ще се изявят някои от най-обичаните изпълнители. Тази вечер за музикалното оформление ще се погрижат Стенли и Фънки, които ще бъдат придружени от музикантите от Gravity Co.

В амплоа на кулинар влиза и певицата Камелия Воче, която си има собствен гурме щанд. В противоположната страна на фестивалното градче, в буквален и преносен смисъл, дамата предлага изкушения за по-фините небца. Днес в менюто влиза средиземноморска салата с паста, риба тон и маслини, апетитни запеканки и изкушаващи еклери. За утре пък тя издаде, че готви специалитет с миди.

На разположение на посетителите на феста са Училище за вино, където разкриват тайнствата на “напитката на боговете”, щанд за греяно вино и сангрия, стрелбище и щандове за сувенири.