Каменаров с тънка защита на делото за алкохол :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
184
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

С много неубедителна защита от страна на адвокат Людмил Рангелов, започна делото срещу Константин Каменаров за шофиране с 1.65 промила алкохол в кръвта. Днес  съдия Атанас Атанасов даде ход на делото  въпреки, че  Каменаров отново, за трети път не се яви в съдебната зала защото бил много зает.

В изложението си защитника на генералния директор на БНТ изложи тезата си, че има разминаване в датите на протоколите на КАТ  и болница „Св.Ана“, където е направена  кръвната проба. Адвоката твърди, че КАТ правят протокола на 23.06.2016 г.,  а този от лабораторията е от 24.06 2016 г. Искането  е прието от съдията и той е разпоредил да се изискат обяснения от полицията и болницата  за това разминаване.

По време на делото на предишна инстанция, Каменаров сам си е признал, че е пил уиски и извлек за отслабване, който е с чист спирт. Даже е направил уточнението, че е изпил двойна доза. Оснен това е дал и изключително подробни обяснения как е прекарал вечерта. Първо пийнал уиски, защото бил много напрегнат, после се сетил да си изпие дозата за отслабване. Ама за да е по силен ефекта пийнал двойна. Тогава в късните часове на 23 юни, жена му се обадила да я вземе от купон, че и било прилошало и той подкарал веднага колата си да я вземе защото се е притеснил. Взима я и вече на връщане го спира КАТ малко преди 24 часа. Вземат му алкохолна проба, установяват,  че е пил и му правят акт с дата 23.06.2016 г. После издават талон с който го задължават до 2 часа да даде кръвна проба в болница „Св. Ана“. Той се явява и пробата е взета в ранните часове на 24 юни 2016 г. След излизане на резултата от кръвната проба, който подтвърждава резултата от дрегера срещу Каменаров, както е по закон е заведено дело и книжката му е отнета за една година.

При положение, че защитата се хваща само за тези факти, шансовете  на генералния директор на БНТ да се отърве от осъдителна присъда рязко намаляват.Основното е, че той пред съда си е признал, че е пил. Ако пък се откаже от думите си дадени в съдебно заседание пред съдия ще бъде съден за лъжесвидетелстване, което е още по тежко. Тоест прогнозата, че Каменаров може и да запази поста си е нулев.