100 личности: хората променили света – Алберт Айнщайн

10
Добави коментар
mivanova29
mivanova29

00:19
//

0
коментара

//
Katya Vicheva
// Category:

100
,
albert
,
einstein
,
Horata
,
lichnosti
,
obrazovanie
,
promenili
,
sveta

//

Питате ли се как Айнщайн успява да формулира Теорията на относителността? Какво точно се случва в деня на убийството на Джон Кенеди? Колко амбициозен е бил
Александър Велики? Какъв е бил в действителност гениалният Да Винчи? Дали Мерилин Монро е била фатална жена и в личния си живот?

Поръчай Книгата ТУК

Новата поредица на издателство De Agostini 100 личности – хората, променили света представлява ценно издание, състоящо се от 100 броя, с помощта на които ще опознаете най-добре 100-те личности, които променят съществуващите познания и по- влияват на мисленето, живота и дейността на всич- ки хора по света.

Разгръщайки страниците с автентични текстове, богата информация и редки снимки, ще научите всички детайли от живота им във всякакви аспекти. Ще се докоснете до детските им години, успехите и провалите, които са имали, както и най-важните събития, представляващи върха на развитието им. Ще пътувате из местата, през които са преминали и те, ще откриете историческата действителност, в която са живели и ще опознаете истинската им личност – човекът, който се крие зад образа. Препрочетете историята на човечеството чрез из- ключителните биографии на 100-те личности, които ви се предлагат в тази уникална поредица.

Брой 1 – Алберт Айнщайн

В досегашното развитие на човечеството ХХ век е период, белязан от трагедии и зрелищен прогрес. От големите трагедии припомняме двете световни войни, както и измислянето, сездаването и в крайна сметка, използването на атомна бомба, която донася на човешкия вид ужаса на самоунищожението.

Колкото до зрелищното развитие, през ХХ век е моментът, в който човек се доближава най-много до разкриването на голямата тайна: разбирането на Вселената.

Парадоксът е, че двата аспекта са непряко свързани с гениалността на една личност, а именно – на учения Алберт Айнщайн. Проучванията му допринасят за развитието на Теорията на относителността, довела до дълбокото преразглеждане на наблюденията, които Нютон прави през XVII век, и в резултат – до научна революция. От друга страна, откритията и напредъкът във физиката правят възможно създаването на атомната бомба. Съзнанието за този принос измъчва гениалния учен до края на живота му.