Арсенал с шести пореден успех след разгром на „Крейвън Котидж“ – SportVox

1
151
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Арсенал постигна шеста поредна победа във Висшата лига, след като се наложи над Фулъм с 5-1 на „Крейвън Котидж“ в мач от осмия кръг.

„Топчиите“ поведоха в 29-ата минута, след като Начо Монреал получи пас на левия фланг, след което намери Александър Лаказет в пеналта и французинът отбеляза за 1-0.

Минута преди почивката Монреал сбърка в половината на Арсенал, след което топката стигна до Лусиано Вието, който изведе Андре Шюрле и германецът технично прехвърли Лено – 1-1.

Момчетата на Унай Емери започнаха силно втората част и Лаказет върна преднината на тима си след страхотен гол с изстрел от дъгата на пеналта – 2-1.

В 67-ата минута Аарън Рамзи завърши по красив начин великолепна атака на своя отбор. Уелсецът се разписа с петичка след пас на Пиер-Емерик Обамеянг.

В 79-ата Обамеянг също се разписа, след като получи отлично подаване на Ектор Бейерин. Габонецът овладя на малкия пеналт и с мощен шут разстреля Бетинели – 4-1.

В последните секунди на срещата Обамеянг вкара още веднъж след чудесен шут по земя от 14 метра, пращайки топката в долния десен ъгъл на Бетинели.

След успеха Арсенал е на трето място в класирането с 18 точки, а Фулъм е 17-и с пет.