Според изследване, IQ-то на хората спада със 7 точки с всяко ново поколение

1
143
Добави коментар
setlans
setlans

Споделете с приятели

IQ – коефициентът на интелигентност на човечеството спада.

Според ново проучване, публикувано в Proceedings of the National Academy of Sciences, човечеството страда от оглупяване. Двама изследователи от Норвегия са установили, че средните нива на интелигентност спадат с всяко ново поколение.

След изчисляване на резултатите от теста, в който участват 730 000 млади мъже, норвежкото дуо научава, че нивата на интелигентност спадат с около 7 точки на поколение.

До подобни резултати достигат и учени от Великобритания. Според техни изследвания, нивата на интелигентност спадат с между 2.5 и 4.3 точки на десетилетие, още от края на Втората световна война.

Тези резултати са в остър контраст със състоянието на човешката интелигентност през първата половина на двадесети век, когато средните IQ резултати са нараствали със стабилен темп.

Каква може да е причината за внезапният спад на коефициента на интелигентност – IQ?

Проучване свързва флуорирането на водата с понижаването на интелекта

През 2012 г., училището по обществено здраве към „Харвард“, публикува проучване за въздействието на флуора върху неврологичното развитие на децата. Проучването бива пренебрегнато от масовите медии, но успява да се разпространи по социалните мрежи през следващите години, което довежда до по-голямо осъзнаване за негативното влияние на флуора върху здравето ни.

През 2017 г., в списание Environmental Health Perspectives излиза проучване, което заключава, че флуора не само понижава интелигентността на децата, когато се консумира след раждането, но и уврежда когнитивните способности на децата, когато се консумира по време на бременността.

Тези изследвания обикновено не се споменават от масовите медии, но забележете, че има над 50 проучвания, свързващи флуора с по-ниската интелигентност при хората и 45 проучвания, които показват намалена когнитивна способност при животните.

Химикалите в селското стопанство, оловото, живакът във ваксините – всички те са свързани с увреждания на мозъка и понижена интелигентност.

Друг виновник са химикалите, които се използват в селското стопанство. Според изследователи от University of California Berkeley School of Public Health, тези химикали са много вредни за развиващите се бебета, които са още в утробата на майката.

Пренаталното излагане на два органофосфатни пестицида, в частност Хлорпирифос и Диазинон, увреждат най-много малките деца, като оказват вредно въздействие върху способността им да говорят и разбират думи, да възприемат и обработват информация, и да помнят.

Оловото, което може да изтече от стари водопроводни тръби в резултат на корозия с флуорид, е още един унищожител на IQ. Американската агенция за опазване на околната среда изчислява, че около 1,7 милиона деца, живеещи в САЩ, включително 900 000 на възраст под шест години, понастоящем страдат от оловно отравяне.

При хора в зряла възраст, увреждането от флуорид може да причини, освен понижена интелигентност, също и хронично главоболие, лоша памет, неспособност за концентрация, раздразнителност, безсъние, дисфункция на двигателните умения, анормално поведение, проблеми с говора и зрението.

И не на последно място, отравянето с живак е сред основните причини за намален IQ. Живакът, който се добавя към много детски ваксини, включително противогрипните, унищожава клетките, невротрансмитерите и други „транспортни“ вещества, които са свързани с когнитивната функция, както и с коефициента на интелигентност.

Сетланс