Китайските власти разследват президента на Интерпол за закононарушения

2
147
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Китайските власти съобщиха, че разследват президента на Интерпол Мън Хунвей за предполагаеми нарушения на закона, предаде Ройтерс. Мън, който е и заместник-министър на обществената сигурност на Китай, беше обявен за изчезнал, след като заминал от Франция (където е централата на Интерпол) за Китай. Съпругата му беше поставена под полицейска закрила, след като получила заплахи.

„Мън Хунвей, заместник-министър на обществената сигурност на КНР, е заподозрян в нарушаване на закона. В момента държавният комитет по надзора го проверява“, съобщи на сайта си Централната комисия за дисциплинарна инспекция към китайската комунистическа партия.

Според китайския в. „Саут Чайна морнинг пост“ Мън Хунвей е в Китай и е разследван. Той бил задържан за разпит веднага след пристигането си в Китай на 29 септември.

В неделя съпругата на Мън заяви пред журналисти в Лион, че непосредствено преди изчезването му е получила емотикон нож от неговия телефон. Тя призова международната общност да се намеси, защото се страхува за живота на съпруга си.

След избирането си за ръководител на Интерпол през 2016 г, Мън живее в Лион, заедно със съпругата си и двете си деца.