Митничари намериха контрабандни цигари в ирански камион със замразена риба

1
128
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Митничари от МП “Капитан Андреево” намериха 1 920 кутии контрабандни цигари в камион с иранска регистрация. По документи, превозното средство било натоварено със замразена риба. Под палетите със законния товар обаче имало нелегални стоки.

Камионът пристигнал на българската граница от Турция около 2 часа сутринта на 28-и септември, информират от Агенция “Митници”. Зад волана бил ирански гражданин, който представил легална документация за превозваната риба.

Въпреки това камионът му бил селектиран за проверка с рентген, при която митническите служители забелязали необичайни плътности в товарното помещение. При последвалата физическа проверка било открито, че дъната на палетите, където са кухините, са запълнени с 1920 кутии безакцизни цигари от марката „MM slims”.

Контрабандните цигари и камионът, послужил като средство за извършване на нарушението са задържани. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки без знанието и разрешението на митническите органи.

За деветте месеца на годината митническите служители на МП “Капитан Андреево” са задържали 21 223 593 къса цигари, добавят от Агенция “Митници”.