Софийската младежка иновационна лаборатория отвори врати

1
263
Добави коментар
Sofia_DA
Sofia_DA

„София – град на младите. Вярвам във вас!“ бе посланието на кмета на София Йорданка на официалното откриване на Софийската младежка лаборатория.

Непосредствено след официалната част се проведе и заседание на Консултативния съвет по политиките на младежта към кмета на София, в което Йорданка Фандъкова и общински съветници разговаряха с младите хора по темата “Транспорт“. Кога ще има велосипеди под наем, как ще развие метрото и  ще има ли по-екологичен градски транспорт до Витоша бяха само част от въпросите, които интересуваха младежите и по които даваха конкретни идеи.

Предстои започването на интерактивна обучителна програма по предприемачество, която ще е сертифицирана от СУ „Св. Климент Охридски“, благодарение на партньорството ни със Стопански факултет.

Множество креативни събития ще изпълнят мястото със съдържание.

Младежкото пространство отвори врати в София благодарение на проекта Умения за новите поколения, съфинансиран от програма Интеррег Дунав, в който Асоциация за развитие на София и Столична община партнират на още 13 организации от Дунавския регион, но също и на партньорството със Столична библиотека, която предостави мястото и гласуваното ни доверие от Столичния общински съвет .

АРС е партньор по проекта, осъществяван в рамките на програма Интеррег Дунав, съ-финансиран от фондовете на ЕС (ERDF and IPA), http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/newgenerationskills.