Sony работи върху следващ PlayStation

1
119
Добави коментар
pokerbox
pokerbox

Sony официално потвърдиха, че работят върху следващата си конзола, като все още не я наричат PlayStation 5.

В материал за Financial Times, главният изпълнителен директор на Sony – Kenichiro Yoshida казва:

„В този момент това, което мога да кажа, е, че е необходимо да разполагате с хардуер от следващо ниво“, което не ни разкрива нито име, нито какво точно се има предвид за хардуера.

За никого не е изненада, че Sony все пак работят върху следващата си конзола, особено, когато вече има игри, които биват обявени за конзолите от следващо поколение.

Едва ли PS5 ще изглежда точно така, но пък този вариант не е лош.

Financial Times съобщават, че източниците им са заявили, че предстоящата конзола „може да не представлява значително отклонение от PS4 и че основната архитектура би била подобна“.

След успеха на хибридния Switch на Nintendo и обявяването на Project xCloud на Microsoft, имащи за цел да позволят на играчите да играят игри на всяко устройство с достъп до интернет, имаше спекулации дали Sony ще предприеме подобни подходи.

Слуховете за конзоли от следващо поколение са в разгара си. Следващото поколение Xbox ще бъде с кодово име Scarlett и ще има две форми, като традиционен хардуер и „стрийминг кутия“. Nintendo, очевидно склонниха към това да не бъдат изолирани и очевидно планират да пуснат още една версия на своя Switch през следващата година.

 

Източник: IGN