Tesla продава повече коли от Mercedes-Benz в САЩ за първи път

1
197
Добави коментар
pokerbox
pokerbox

За първи път в историята Tesla продаде повече автомобили от Mercedes-Benz в едно тримесечие в рамките на САЩ.

Става въпрос за третото тримесечие (от юли до септември) на тази година, в което Tesla са продали 69 925 електромобила Model 3, S и X на територията на САЩ, докато германският автомобилен гигант Mercedes-Benz, за същия период и регион, е продал само 66 542 бройки, без да броим вановете им Freightliner, Metris и Sprinter.

За същият период от време пък, BMW са продали малко над Tesla – 71 679 автомобила, а според доклад се очаква Tesla да успее да надмине баварския луксозен автомобилен производител в четвъртото тримесечие на тази година.

По-рано този месец Tesla заявиха, че са доставили 83 500 електромобила по цял свят за третото тримесечие – това ще рече 55 840 Model 3, 14 470 Model S и 13 190 Model X, което е повече от 80% от електромобилите, които те са доставили през цялата 2017-та година.

„8 048 Model 3 и 3 776 Model S и X електромобила са изпратени към клиенти в края на третото тримесечие и ще бъдат доставени в началото на четвъртото, като нашата основна цел да доставим 100 000 Model S и X електромобила през 2018-та все още остава.“

Компанията има планове да продължи да доставя електромобилите си до домовете на своите клиенти. Услуга, която бе въведена в експлоатация през третото тримесечие, за да повиши удобството на клиентите. Обаче, ако решите да си поръчате който и да било модел на Tesla от България, ще се наложи да цъкнете „Other Europe“ от официалния им сайт, а дали услугата за доставка до адрес в този случай важи, не е ясно.