Дядо Коледа – пълна информация за белобрадия старец – Diado-Koleda.com

1
217
Добави коментар
atti
atti

За белобрадия добър старец – Дядо Коледа или както също е познат – Дядо Мраз

Белобрадият страец Дядо Коледа е един от най-уважаваните герои, най-чакан през година и носи най-много радости на всички хора по света.

С Дядо Коледа са свързани много надежди, очаквания и вярвания за една по-добра и успешна година. Неговият образ преди Коледа и Нова година украсява магазини, улици и домове, внася уют пред домашното огнище и много радости най-вече за децата.

Най-прякият път на Дядо Коледа до коледната елха е през комина и той никога не се показва. Неговите подаръци са винаги тези, които сте пожелали да получите. Всяко послушно дете получава подарък от Дядо Коледа, колкото и малък да е на пръв поглед.

Дядо Коледа носи не само материални подаръци, а и много здраве, щастие и успехи. За всяко дете, което нетърпеливо чака своя подарък трябва да знае, че работата на Дядо Коледа е много голяма: само за една нощ трябва да обиколи всички домове и да разнасе милиони подаръци със своята шейна и послушните еленчета.

В другите дни през годината той ни наблюдава внимателно и преценява кой колко е слушал. Напишете ли писмо на Дядо Коледа бъдете сигурни, че ще го прочете и никога няма да ви забрави.

И запомнете: не искайте само скъпи подаръци, а такива, които ще ви направят щастливи не само за един ден!

История на Дядо Коледа

Коледа
Песни за Дядо Коледа
Адрес на Дядо Коледа
Лапландия
Коледната Елха
Има ли Дядо Коледа
Дядо Коледа на различни езици
Легенда за коледния чорап
Коледни картички
Картинки с Дядо Коледа
Къде е Дядо Коледа
Дядо Коледа Игри
Елените на Дядо Коледа
Дядо Коледа Стихотворения