Полицейско присъствие в русенския квартал „Тракция“

2
121
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Полицейски патрули и служители на жандармерията са изпратени в русенския кв. „Тракция“ за осигуряване на спокойствието на жителите.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Оттам уточняват, че към момента няма данни за напрежение, след като в късния следобед група мотористи е преминала през квартала без да създават безредици.

Няма информация за възникнало сбиване, уточняват от МВР.

В русенския квартал „Тракия“ последно е живял Северин Красимиров, който бе арестуван в Германия за убийството на 30-годишната Виктория Маринова.

Напрежение има тази вечер в русенските ромски квартали „Тракцията“ и „Селеметя“. И в двата квартала е засилено полицейското присъствие.

Група от около 50 мотористи са навлезли в районите и са уплашили живущите там. Целта им е била да открият близки и роднини на обвинения за убийството на журналистката Виктория Маринова.

Някои от семействата са напуснали кварталите заедно с децата си.

Имало е погром на една от къщите, а именно домът на лелята на Северин, където той се е укривал в часовете след извършеното престъпление, разкрива телевизия „България от ер“.

След като не са успели да открият никого, мотористите се отправили към другия ромски квартал „Селеметя“, където се знае, че живеят близките и роднините на 21-годишния мъж.