Нови тенденции от света на инвестициите ще бъдат представени на Експо „Моите пари“ 2018

1
164
Добави коментар
eventA
eventA

 

Какво означава да инвестираш и кога е дошъл подходящият момент да предприемем това начинание винаги е вълнувал българина. Инвестирането трябва да се разглежда и разбира като дълъг процес, който върви паралелно с професионалното развитие и спестените доходи.  Този процес изисква внимание, консултации и най-вече време – колкото по-рано започнем да инвестираме част от спестяванията си, толкова повече средства ще сме натрупали след години. Това споделя Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант на ЕЛАНА Трейдинг и лектор в предстоящото второ издание на Експо „Моите пари“.

Вземането на решение за инвестиция трябва да бъде съпътствано от ясно разбиране за минималния капитал, с който трябва да разполагаме. Той, от своя страна, следва да е съобразен с разходите за инвестиране.

„Не е разумно да се платят 20 лева такса за инвестиция от 150 лева, защото това ще минимизира доходността за няколко години напред“

разяснява Цветослав Цачев. Той допълва, че минималният капитал зависи също така от финансовия инструмент, в който се инвестира, както и дали се търси разпределение в няколко ценни книжа. Поради тези фактори, той може да варира от 300 лева до 3000 долара.

Най-важните правила в инвестирането, според Цветослав Цачев, са постоянството и правилното разпределяне на риска. Те са валидни както за обикновения спестител, който разполага с няколко хиляди лева „за черни дни“, така и за собствениците на големи компании, които ежедневно боравят с големи суми пари за целите на своя бизнес.

„Спазването на тези правила за дълъг период от време е факторът, който създава стойността на инвестицията“

подчертава Цветослав Цачев.

Според него достъпността и полезността за хората са най-големите предимства на Експо „Моите пари“. Макар че България все още наваксва някои от добрите европейски практики в сферата на инвестициите, е все по-видимо желанието за промяна и прогрес.

Експо „Моите пари“ 2018 (www.expo.moitepari.bg) ще се проведе на 27 и 28 октомври в зала София на конферентния център Интерпред. Лекцията на Цветослав Цачев на тема „Пасивно или активно инвестиране“ е част от панела „Лично финансово планиране“, с който ще започне първият ден от семинарната програма.

Освен възможностите за инвестиции, ще бъдат засегнати още темите за пенсионно осигуряване, жилищно и потребителско кредитиране, дигитално банкиране, финансова грамотност на децата и други. Входът за събитието е свободен.

***

За допълнителна информация:

Лора Папазян
0882 415 611
[email protected]
3CON Comm & Ad – ПР и комуникации на Експо “Моите пари” 2018