Fortnite за Андроид е вече достъпна за всички

1
191
Добави коментар
pokerbox
pokerbox

Играта се тегли директно от сайта на Epic Games без покана

От 11.10 Fortnite за Андроид е свободнодостъпна за всеки, който иска да я играе и има телефон, способен да се справи.

Можете да изтеглите инсталатор от сайта на Epic Games тук. Важно е да се отбележи, че играта не фигурира в Google Play Store – не теглете нищо от там.

Това е дългоочаквано действие от Epic Games, понеже до момента за да играете мобилната игра трябваше да имате Samsung устройство или да чакате одобрение.

На 9ти август Fortnite беше пусната за някои от по-новите Samsung модели като хитър маркетинг ход от двете страни. За феновете на играта, които не разполагаха с подобно устройство, имаше записване за покана – на база на характеристиките на телефоните евентуално някои получаваха линк, с който да свалят играта.

Интересен елемент тогава беше и фактът, че инсталатора, съответно играта, е достъпен само от сайта на Epic Games. Изпълнителният директор на Epic Tim Sweeney каза, че дигитализацията на всичко е благоприятна за връзката между производители и потребители, понеже когато няма посредници, изживяването е контролирано и подобрено. Още един хитър ход от тяхна страна, защото по този начин избягват 30% такса на всички покупки, направени през Google Play Store.

В инсталацията няма нищо сложно. Има три важни неща, които трябва да се имат предвид:

1. Теглете само и единствено от сайта на Epic Games – www.epicgames.com. Файлове от всякакви други източници имат по-голям шанс да навредят от да са благороден ход от Epic.

2. Можете да проверите поддържаните устройства тук.

3. Започвате от тази страница и следвате упътванията.

Като си взема Razer Phone 2 се включвам и аз.

Тук можете да прочетете повече по темата: Technical blog, FAQ.