Marks & Spencer стартира линия облекла за деца със специални нужди

1
221
Добави коментар
svetla58
svetla58

„Създадохме специална гама от дрехи, пригодени за деца, които се нуждаят от допълнителна помощ – независимо дали имат хранителни тръби или просто се нуждаят от дрехи, които лесно се обличат и са изключително нежни върху чувствителната кожа – за облекчаване на процеса по обличане, по-лесно, по-бързо, по- удобно и по-забавно!”

По поръчка на клиентите, Marks & Spencer стана първият високо класен магазин, създаващ набор от дрехи, подходящи за деца със специални нужди, наречени ‘easy dressing’. Проектирани, за да се обличат с по-малко стрес, както за децата, така и за техните родители. Линията е направена с мисъл за по-специфичните нужди на децата с увреждания и включва дрехи, проектирани с допълнително пространство за отливки, како и такива с дискретни джобове за хранителни контейнери и тръбички.

Облеклата са направени от най-фините, меки и нежни материи, с възможно най-малко шевове и скрити етикети, така че да не дразнят чувствителната кожа.
„Ние обожаваме да работим по този проект и се гордеем, че всеки продукт е създаден, благодарение на непрестанната ни комуникация с майките и бащите на деца с усложнения.”, сподели Rebecca Garner, дизайнер на детската линия на M&S.

„Родителите ни казаха, че уврежданията не определят техните деца, така че адаптациите не трябва да обуславят техните дрехи, затова всичките ни продукти са проектирани и моделирани в голяма близост до нашата основна колекция. Така че, докато голямата сестричка може да носи рокля с пайети, малката, която иска да прилича на нея, но има сетивни потребности , ще има по-мек блясък. Най-важното за нас е, че подобренията по тези дрехи няма да повишат цената им и родителите, които закупват продукти от тази линия няма да плащат повече.”

Майката Zoe Hardcastle и свекърва й Rita Kutt се обръщат към бранда с молбата да обмисли създаването на широко диапазонна серия от дрешки за деца със специални потребности, след като са срещнали неистови трудности да намерят дрехи, които са подходящи за тригодишния им син и внук с увреждания, Caleb, който всеки ден трябва да носи памперси и да се храни с тръбичка и контейнер.

Компанията се е съгласила, че това е една фантастична идея и сега създаде специализирани спални облекла и жилетки с poppers, които могат да се намерят за деца с възрастов диапазон от новородени до 16 години, а цените варират от £3 за боди без ръкави до £7 за спално костюмче.

Говорител на M&S каза: „Винаги се вслушваме внимателно в нашите клиенти и екипът ни за детски дрехи работи в тясно сътрудничество с г-жа Kutt и други семейства, за да приспособи някои от нашите продукти за деца и самите деца да ги носят, за да им бъдат от полза. Понастоящем диапазонът обхваща малък брой продукти, които ще бъдат достъпни online в следващите няколко седмици. Оттук натам работата ни с клиентите ще е силно концентрирана, ще комуникираме постоянно и ще изслушваме внимателни мнението и отзивите на семействата, за да успеем да се развием в правилната посока за в бъдеще. С нетърпение очакваме да се усети улеснението в хабитата на тези семейства и да получим техните отзиви.”

За да покажат какво точно са постигнали, от M&S използваха разнообразен набор от модели, които да представят дрехите – такива със Синдрома на Даун, детска церебрална парализа и тазобедрена дисплазия.

Редактор: Марина Делева

Етикети:
easy dressing, Marks & Spencer, Rita Kutt, Zoe Hardcastle, детска церебрална парализа, деца с увреждания, деца с усложнения, деца със специални потребности, М&S, Синдром на Даун, тазобедрена дисплазия