Почивка във Велинград – СПА комплекс Рим – Велинград

1
191
Добави коментар
vipsofia
vipsofia

Комплекс „Рим“ се намира в центъра на град Велинград, в непосредствена близост до централния минерален плаж на града. Разполага с: 3 апартамента, 17 двойни стаи в луксозна обстановка, кабелна телевизия, телефон, рум сървиз, мини бар.

ЧЕТИРИДНЕВЕН ПАКЕТ НА ЦЕНАТА НА ТРИДНЕВЕН: VIP цена: 93 лв
ВИП ваучерът е за ЕДИН човек, при двойно настаняване и включва:

Четири нощувки в двойна стая
Четири закуски
Четири вечери
Басейн с минерална вода 28-30 С
Джакузи (37 С)
Сауна
Интернет
Паркинг
Туристическа такса

Освен хотелска част в комплекса се намират ресторант и таверна, където се предлагат специалитети от сръбска скара, български ястия, а за доброто настроение на гостите има и богата музикално-артистична програма. 
В комплекс „Рим“ се намира още изградената през 1918г. КАРБОНАТНА БАНЯ, преустроена и модернизирана. Водата в нея е хипертермална, прилага се при лечение на възпалителни заболявания и при заболявания на периферната нервна система. Заповядайте в комплекс“Рим“ и се насладете на уютна обстановка, в компанията на приятели,изкусителни ястия и напитки!

Oще от векове българските царе са познавали лековитите качества на минералините извори в този район. За пълноценното използване лечебните свойства на разнообразните по минерален състав и температура води, във Велинград са модернизирани и облагоустоени 6 бани с ванни отделения и душуве. Общия брой на минералните извори е 27. Изворите с минерална питейна вода са №11 и №15, всияки чешми в кв. Чепино, а също така и сондаж №5 от същия квартал намиращ се при горския пункт. Като общо температурата на различните извори е различна: в кв. Чепино – 42°-43°С; в кв. Лъджене – 28°-63°С; в кв. Каменица – 84°-89°С, а в с. Драгиново /на 5 км. от Велинград/ – 94°С. Общия дебит на мнинералните изводи е 143 л/сек.