Затвориха мъж за 72 часа заради незаконно притежавани оръжие и наркотици

1
105
Добави коментар
angel_taxi2
angel_taxi2

Мъж е в ареста за 72 часа за незаконно притежавано оръжие и наркотици. Оперативните действия стартирали на 9 октомври, когато на първокласен път I-3 екип от служители на секторите „Пътна полиция“ и „Противодействие на криминалната престъпност“ и Специализирани полицейски сили при ОДМВР – Плевен спрели лек автомобил „Мерцедес“.

Проверка изяснила, че зад волана е 38-годишна столичанка, с отнето свидетелство за управление на МПС поради неплатени глоби, заедно с която пътувал мъж на 38 години от Трън, област Перник. В багажното отделение на колата полицаите открили четири чувала със суха, зелена тревиста маса – 9.592 кг марихуана, видно от направените експертизи.

Намерен бил и заглушител за огнестрелно оръжие. Последвалата проверка в жилището на мъжа завършила с изземането на 6 г марихуана, саморъчно навита цигара с марихуана, плочка хашиш, както и пистолет със заличен сериен номер и с поставен в него пълнител с три бойни патрона, и друг пълнител – с пет бойни патрони. Назначени са експертизи на незаконния арсенал.

Жената е разпитана в качеството на свидетел пред дежурен съдия в Районен съд – Плевен, а мъжът – привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 354 а, ал. 3, т. 1 от НК. Разпитан е в присъствието на служебен защитник. С постановление на прокурор при районната прокуратура му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража за срок до 72 часа“ и е приведен в арест към затвора Плевен.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

https://www.24chasa.bg/novini/article/7096730