Тази седмица ще има засилени проверки на товарните автомобили и автобусите

1
182
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Тази седмица ще има засилени проверки на товарните автомобили и автобусите у нас. Акцията на КАТ е по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL). Подобни операции ще бъдат проведени на територията на всички държави-членки на организацията.

Основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари както и претоварването на автомобилите, посочват от Пътна полиция.

Проверките ще се правят по метода “широкообхватен контрол” и ще се следи и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите, както и за платена винетна такса. Те ще се осъществяват съвместно със служители на Криминална полиция и на Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация”.

Проверки ще бъдат извършвани и за транспортиране на нелегални мигранти; притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества; транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия и крадени стоки; превоз на стоки различни от упоменатите в документите за товара, обявени за издирване лица и други криминални престъпления.