Чаплин продължава да твори и днес

1
220
Добави коментар
svetla58
svetla58

„Ла Комедия“ – уникален авторски спектакъл

„Ла Комедия“ (La Comedia) е уникален авторски спектакъл на Алина и Стефан Плачкови. Те години наред се изявяват на едни от най-големите театрални и циркови сцени в над 50 страни по света. Техният съвместен личен и професионален живот започва малко след личната среща на Стефан с Папа Йоан Павел II, който го благословил, след като гледал представление на „Цирк Балкански“.

Отскоро успешното артистично дуо живее в България и се среща с родната публика чрез спектакъла „Ла Комедия“. Той може да бъде видян на сцената на Нов театър НДК на 20, 27 и 29 септември. В него Алина и Стефан играят заедно със своя син Саша като „Трио Плачкови“.
Инициативата за създаването на авторския спектакъл „Ла Комедия“ е на внучката на Чарли Чаплин – Виктория Чаплин, която се познава от дълги години със семейство Плачкови. Тя предлага да се продължи сътрудничеството между двете семейства, започнало преди 100 години, когато прадядото на Алина Плачкова – Джордж Дейвис, е играл заедно с Чарли Чаплин във филма „Циркът“.

Джордж Дейвис играе заедно с Чарли Чаплин във филма „Циркът“.

В комедийния физически театър „Ла Комедия“ се сливат „физически театър“ и „физическа комедия“, използвана от Чарли Чаплин. Спектакълът представлява микс от музика, танц, нямо кино, пантомима, циркови номера, сложна акробатика и комедия деларте. „Трио Плачкови“ комбинират по интересен и уникален начин много и различни артистични умения.

„Ла Комедия“ е една добре забъркана смес от много хумор, непринудена ирония и откровено смешни житейски ситуации. В основата на всичко е историята на жена, която мечтае за голямата сцена, за Холивуд и в съня си сбъдва своите мечти. В края на пътя към щастието обаче тя разбира истински ценните неща от живота, които спектакълът показва по един интересен и смешен начин, напук на суетата от прожекторите и мечтата за слава на лирическата героиня.
Връзката на артистите „Трио Плачкови“ с публиката на „Ла Комедия“ е много пряка. Зрителите се забавляват и участват в спектакъла. В много от скечовете именно те са в основата на доброто настроение в залата. За зрителите това е удоволствие за всички сетива и смях без думи, забавление за малки и големи.
Алина Плачкова е от френско-белгийски произход.

Родена е в Дания в семейство на седмо поколение артисти. Получава образованието си в Кралския балет и Музикалната академия. Носител е на златен медал от Международния цирков фестивал в Париж – „Циркът на бъдещето”, както и от цирковите фестивали в Рим и Берлин. Алина е професионален артист в областта на музикалното жонглиране и акробатичния балет. Сред сцените, на които се е изявявала, са „Лидо“, „Мулен Руж“, „Фоли Бержер“.
Стефан Плачков е роден в България.

Завършва известното цирково училище в Москва с грамота лично от Юрий Никулин. Работил е с „Цирк Балкански“ и „Цирк дьо Солей“. Участвал е като консултант в реализацията на високо бюджетен мюзикъл на Бродуей –„Пипин“ / Pippin (2015), отличен с наградата „Тони“. Стефан Плачков е професионален артист в жонглирането, свободното балансиране върху стълба, въртенето на кубове и комедията. Изявявал се е в престижни фестивали в Рим, Париж, Берлин.

Алина и Стефан Плачкови жонглират с 10 топки по време на представление в Чикаго
Алина и Стефан Плачкови на Олимпиадата в Сочи, 2014 г.
Виктория Чаплин, Алина Плачкова и Жан Батиста Тиери (от ляво на дясно) по време на приятелска среща в Париж
Стефан и Алина по време на работата им на Бродуей с екипа на спектакъла „Пипин“ (Pippin)
Джордж Дейвис (прадядо на Алина) си партнира с Бъстър Кийтън

Етикети:
La Comedia, Алина и Стефан Плачкови, Виктория Чаплин, внучката на Чарли Чаплин, Ла Комедия, Нов театър НДК, спектакъл, театър, Трио Плачкови, цирк, Цирк Балкански, Цирк дьо Солей, Юрий Никулин