ПОВДИГНАХА ОБВИНЕНИЯ НА ДВАМА СЛЕД РАЗИГРАЛОТО СЕ НАПРЕЖЕНИЕ В ГЪЛЪБОВО MEDIAMIX МЕДИЯМИКС-НОВИНИТЕ НА ЕДНО МЯСТО

2
172
Добави коментар

снимка:Канал 3

Районна прокуратура-Гълъбово привлече като обвиняеми по досъдебно производство З.К., на 34 г., и И.П., на 34 г., за извършено, в съучастие и с друго лице, хулиганство, с особена дързост и цинизъм, при условията на опасен рецидив. До момента е установено, че на 14 октомври в  Гълъбово, двамата обвиняеми отказали да представят документите си пред полицейски служители, като отправяли обидни и цинични изрази към тях и осуетили полицейска проверка. И двамата са осъждани преди.

Dir.bg припомня, че след сигнали за силна музика в Ромската махала полицейското управление в Гълъбово беше обсадено снощи с брадви и колове. Извикана е жандармерия от Пловдив, а в града има засилено полицейско присъствие и се проверяват автомобили.

Обвиняемите З.К. и И.П. са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес, 15 октомври 2018 г., Районна прокуратура-Гълъбово внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях, съобщиха от прокуратурата.

Припомняме, че след сигнала за силна музика около 14 часа вчера униформени отишли на място и помолили хората да намалят звука. Те го направили, но след тръгването на служителите на реда тонколоните отново били включени.

Те се върнали и поискали да направят проверка на лични документи, което им е било отказано. Тогава местните започнали да се държат агресивно и арогантно – хвърляли камъни и заплашвали, уточниха от пресцентъра на МВР. На място са били изпратени подкрепления, след което са установени и задържани инициаторите на нападението – петима души. Леко са засегнати полицейски автомобили.

В махалата обаче твърдят, че не са нападали полицаи и че станали жертва на полицейско насилие, съобщи bTV.

Междувременно военният министър Красимир Каракачанов и вицепремиер по сигурността коментира пред журналисти, че полицията върши всичко, което е по силите й.

„Напрежение има, то не е за първи път в тези региони, но е крайно време да обърнем политиката и да изхождаме от Конституцията, която гарантира равни права на всички. Не може една част от гражданите да имат или да смятат, че имат повече права. Овладяно е положението, истината е, че полицията в последната година – година и половина в много от случаите превантивно овладява подобни събития“, добави вицепремиерът, цитиран от БТА.

Като голям проблем обаче той определи т.нар. медиатори на тази общност – предимно местните „барони“, които не вършели никаква работа.Източник:https://dnes.dir.bg/