Красимир Каракачанов: Трябва да се върне смъртното наказание

1
202
Добави коментар
slavchev
slavchev

Съкратеното съдебно следствие не се допуска при причиняване на смърт или при пияно състояние на извършителя. Това предложихме през 2016 година, но не бе прието.

Това заяви в ефира на „Здравей, България“ вицепремиерът по отбраната Красимир Каракачанов относно наказанието, което може да получи Северин – обвинен за убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе.

Според Каракачанов опитите да се правим на прекалено либерални и толерантни не водят до нищо добро. „С тази съкратена процедура може да се получи максимално наказание 30 години например и след 15 да се иска помилване и престъпникът да излезе“, заяви вицепремиерът.

„Аз мисля, че като има такива зверски престъпления, трябва да има смъртно наказание. Наясно съм обаче, че обществото няма да е съгласно и няма да мине в парламента“, каза Каракачанов.

„Във всички тези убийства виждаме, че става въпрос за хора, които са изпаднали от обществото. Те обикновено вече са извършили престъпление. Тези хора няма да се оправят за 20 или 30 години. Тези хора трябва да получат доживотен затвор без право на замяна“, смята вицепремиерът. „Един изнасилвач и убиец ще остане същия в затвора. След първите 2-3 години ще прави същото с други затворници. Нека химическата кастрация да бъде обсъдена с обществото“, каза той, коментирайки предложение на депутата Искрен Веселинов.

Вижте и това: Каракачанов: Връщаме казармата – 71% от българите са „ЗА“, 82% искат трудови войски!

„Този младеж – Северин – смята, че има права, но няма задължения. Проблемът е, че гетоизираното общество не трябва да живее на гърба на държавата. Тези хора лъжат социалната и здравната система – те събират по над 1000 лева на месец. Те не живеят зле, но живеят неправилно. Най-големият проблем е, че не са грамотни. Не са получили елементарни знания кое е добро и кое е лошо. Редно е, като някой иска да получи нещо от държавата, да направи нещо за нея“, каза Каракачанов.

„Суданецът е карал без българска книжка в България. Кара незаконно автомобил. Все пак полицията си е свършила работата. Младен Маринов е истински професионалист. Един ден по това убийство в Русе ще излязат някакви подробности. Аз не съдя Маринов за едно ПТП, а за това как е действал в други много по-тежки ситуации. Аз мисля, че той само трябва да бъде поздравен за конкретния случай с убийството“, заяви лидерът на ВМРО. „

Преди година и половина на едно кръстовище беше ударена и жена ми. Нормално реагира Сидеров, защото става въпрос за негов роднина, но няма нужда от оставки в момента“, каза Каракачанов.

Източник: Марица