В КИПЪР СЕ ПРОВЕДЕ ВТОРО ЗАСЕДАНИЕ ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ЗАСТРАХОВАТЕЛНАТА КОМПАНИЯ „ОЛИМПИК“ В ЛИКВИДАЦИЯ

1
255
Добави коментар

Второто заседание за обявяване на застрахователната компания „Олимпик“ в ликвидация днес в окръжния съд в Никозия започна гледане по същество на делото с възражения. Тяхното включване ще забави още решаването на казуса, който засяга над 200 хиляди български клиенти на „Олимпик“. 

Сравнително малка компания от Лимасол, „Експрес-гараж“ ООД, има възражения по два пункта – тя е против продължаване на самата процедура за обявяване на дружеството в ликвидация, както и срещу назначаването на сегашния временен ликвидатор Павлос Накузи за постоянен ликвидатор, обяви неин адвокат в съда днес . Подробности защо транспортната фирма оспорва не бяха огласени. 

Съдия Ангелос Давид даде едноседмичен срок до 24.10. за внасяне на самото възражение в съда. Следващото заседание по делото бе насрочено за 26.10. 

В съдебната зала днес присъстваха представители на застрахователния надзор на Кипър, Гаранционния фонд, българското посолство, както и кипърският адвокат, упълномощен за наблюдател на процеса от името на гаранционния фонд на България.Източник:http://bnr.bg/