Левски Лукойл започна с победа купата на Фиба,Рилски спортист с поражение от италианци

2
125
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Отборът на Левски Лукойл спечели убедително първия си мач от турнира за Купата на ФИБА Европа. В среща от група „G“ в зала „Универсиада“ „сините“ се наложиха с 83:65 (26:23, 24:8, 17:20, 16:14) над украинския Днипро.

Баскетболистите на Константин Папазов предрешиха изхода от мача във втората четвърт. В първата те бяха взели преднина от три точки, но с отлична игра в защита във втората те успяха да натрупат аванс от 19 точки след 20 минути игра.

През второто полувреме Днипро се опита да се върне в мача, но преднината на домакините бе твърде солидна, за да бъде разклатена сериозно.

С най-много точки за Левски Лукойл завършиха Деян Иванов и Патрик Рамбърт, които вкараха по 18. По още 10 точки за победата добавиха Божидар Аврамов и Ръсел Робинсън.

За Днипри Кирил Натяжко вкара 11 точки.

Следващият мач на Левски Лукойл е във вторник, отново в София, срещу финландския Катая.

Отборът на Рилски спортист започна участието си в група „В“ на турнира за Купата на ФИБА Европа с разгромна загуба от италианския Варезе със 76:95 (16:29, 17:25, 24:25, 19:16).

В Самоков гостуващият отбор не остави никакво съмнение в по-високата си класа и още през първото полувреме натрупа разлика от над 20 точки, която задържа без особени проблеми и след паузата.

Най-полезен за победителите в мача бе Тейлър Кейн с 19 точки, докато с 18 завърши Томас Шруб. Още 15 точки за Варезе реализира Доминик Арчи.

За Рилски спортист много силен направи Мартин Маринов, който вкара 25 точки, но неговите усилия не бяха достатъчни, за да бъде затруднен класният италиански отбор.

В следващия си мач от турнира Рилски спортист гостува на унгарския Алба Фехервар на 23 октомври.