Инвеститорите: Ще има пътека до фиордите на „Германката“

1
100
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Достъпът до митичната скала “Германката” край Созопол ще бъде възстановен. В това уверяват инвеститорите, които сложиха обезопасяващи огради около строителен обект. В последствие ще бъде изградена пътека, която ще улеснява достигането до морския бряг. Това коментира Костадин Тодоров, представител на собственика, в ефира на bTV. По думите му, обектът е абсолютно законен. Собствениците разполагат с всички необходими по закон документи. 

”Имотът е закупен преди повече от 20 години, частна собственост е, има влязло в сила решение за промяна предназначението, становище на околната среда –  всички необходими документи. В момента е ограден, поради изискване на археологията да бъде охраняван и ограден, докато приключат разкопките. След като приключат разкопките, ще оставим пътека, по която ще се минава за носа напред!”, посочи още Тодоров.

От Община Созопол не са инициирали проверки, тъй като няма сигнали за незаконно строителство. До този момент никой не е сезирал компетентните органи за оградения път. Припомняме Ви, че там се строят две вили. Работата по тях трябва да продължи 210 дни.