Топ 10 най-гледани канали в Twitch за седмицата 8-14 октомври

1
182
Добави коментар
pokerbox
pokerbox

League of Legends, Fortnite и Black Ops 4: световни първенства, глобални хитове и експлозивни премиери

League of Legends достигна абсолютен връх, като за седмицата подобри рекорда си за часове гледаемост. Толкова чаканото заглавие Call of Duty Black Ops 4, получава 11.2% гледаемост от всички игри, само 2 дни след официалния рилийз. 

Данните по-долу са от TEO Analytics и отразяват тоталния брой изгледани часове в Twitch за периода понеделник – неделя. 

Най-добрата седмица на League of Legends в историята ѝ в Twitch!
Миналата седмица LoL достигна общо 22.1 милиона часа гледаемост. Това са със сигурност впечатляващи резултати, но имайки предвид емоциите и динамичните, напрегнати мачове, които Световното първенство ни предлага тази година, това не е изненада Ние също следим шампионата с интерес, като съм забелязала, че почти постоянно по време на мачовете в Twitch има около 200 000 зрители. Тези средни стойности през първите дни от груповата фаза се качиха на 400K и запазиха тези нива през цялата седмица. Това е рекорд по часове гледаемост за седмица за играта. Последният път, когато цифрите са били близки до тези, беше по време на миналогодишния шампионат. 

Fortnite не губи позиции, като и тази седмица е на второто място. 

Fortnite е стед челните места на класацията, а и как няма да бъде след като има стриймър като този. 

Call of Duty: Black Ops 4 стартира експлозивно!

Както споделихме тук, когато излезе ново ААА заглавие, в историята на Twitch много стриймъри следват модата и предават именно съдържание от въпросната игра. От своя страна, зрителите искат да гледат и разучават наред с любимите си стриймъри. Новото издание на Call of Duty надмина всички очаквания миналата седмица, само няколко дни след официалното й пускане. Тук можете да прочетете за безпрецедентния Call of Duty Battle Royale, а тук за системните изисквания.

Activision посигат 3 милиона часа гледаемост в първите 24 часа, което са си впечатляващи числа До края на седмицата играта прави 11.2% от гледаемостта на  всичкото Twitch съдържание. Друга причина за успеха на играта е и Battle Royal Mode-ът, който не беше достъпен за предишните издания на франчайза. По този начин играта влиза в директна конкуренция с Fortnite и PUBG. 

На четвърто място се нарежда новата категория на Twitch – Just Chatting, което е нещо подобно на старото In Real Life (IRL). Идеята на IRL е създателите на съдържание да говорят с феновете и да им показват интересни неща от живота си. 

По-малко от два месеца след края на най-важното за годината Dota2 събитие – The International, MOBA заглавието вече започна следващата си състезателна година. Така играта се нарежда на пето място в класацията.

Какво гледате вие в Twitch? Следите ли Worlds 2018? А ESL Pro League?