Изкуството да ръководиш себе си

1
189
Добави коментар
Ciela.com
Ciela.com

Да си изясните какво искате да постигнете в личния си живот и на работното място и да откриете начините да го осъществите – на това учи Ранди Нойес, авторката на „Изкуството да ръководиш себе си“, която е „Книга на годината“ в категория „Бизнес“ в САЩ и бестселър в десетки страни. 

Емоционалната интелигентност означава да можете да разпознавате, разбирате, овладявате и направлявате своите чувства, за да мислите по-добре и да въздействате на себе си и на околните. Независимо дали търсите повече креативност, или по-голямо удовлетворение в професионалното си развитие, по-добри лични взаимоотношения, или пък душевен мир, тази книга ще ви покаже как да установите връзка с вашата емоционална интелигентност и да постигнете хармония с вашия вътрешен глас. Мислейки чрез чувствата, ние сме способни по-добре да ръководим себе си и другите около нас. Чувствата могат да бъдат използвани като двигател, защото, вместо да прикриваме емоциите, можем да ги използваме, за да създадем живота, за който мечтаем.

Обречени ли сте да повтаряте грешките си от миналото? Не! – твърди Ранди Нойес в този световен бестселър, просто трябва да накарате чувствата и мислите си да заработят в хармония и ще взимате по-добри решения. Това е същността на емоционалната интелигентност и всеки от нас може да я превърне в силната си страна. Тази практична, провокираща размисли и достъпна книга обяснява как да развиете способностите си, свързани с емоционалната интелигентност, и да ги използвате като трамплин за всякакъв вид промени към подобряване на живота ви.

Книгата ще ви помогне:

да развиете своите индивидуални силни страни;
да разпознавате и да се справяте с пречките;
да създавате в кариерата си и в личния си живот връзки, които ви удовлетворяват;
да мотивирате себе си и да вдъхновявате останалите;
да се превърнете в лидер, вместо да бъдете просто последовател.

Ранди Б. Нойес, председател на „Leadership International, Inc.“, обучава както индивидуално хиляди хора в областта на лидерството, така и корпоративни клиенти като „AT&T“, „Exxon“ и „MobilOil“. Книгата ѝ „Изкуството да ръководиш себе си“ е бестселър в много страни и е обявена за „Книга на годината“ в категория „Бизнес“ в САЩ.

„Много хора, посетили мои семинари, не знаеха как да използват своите собствени чувства. Затова не им беше известно какъв е методът, по който съзнателно да повлияят на дадена ситуация или да вземат правилни решения. Често имаха и нужда от някого, с когото да поговорят, за да тръгнат по дирите на успеха и смисъла, който търсят. Възприемайте тази книга именно като човек, с когото можете да говорите.Вървите ли по свой собствен път, ще постигнете това, към което се стремите. Пътят ви винаги ще е безопасен, именно защото е вашият собствен. Опитате ли да вървите по нечий друг път, никога няма да достигнете до душевен мир и всеки миг ще се отдалечавате от себе си.“Ранди Б. Нойес