Започва мащабна кампания срещу употребата и разпространението на наркотици сред учениците

1
207
Добави коментар
angel_taxi2
angel_taxi2

Мащабна превантивна кампания срещу употребата и разпространението на наркотици от учениците започва в цялата страна. Тя се координира от Министерството на здравеопазването чрез Националния център по наркомании и неговите 28 звена – Превантивно-информационни центрове. Фокусът са учениците от 14 до 19 години, които са във възраст да експериментират, без да знаят какво употребяват.

  В Добрич днес и утре се провежда среща на инспектор Петьо Петков от СДВР с представители на училища. Той ще обясни на педагози и директори какви са новите тенденции сред дрогите и какви са опасностите пред децата.

Целта ни е да заработим заедно на всички нива и във всички региони, каза Петков. Той обясни, че кампанията ще се състои в универсална превенция – разговори с деца и родители за проблемите, които поражда употребата на наркотици.

Надеждата е всички отговорни институции да работят заедно в Локална комуникационна мрежа, съобщи зам.-кметът на Добрич д-р Емилия Баева. Ще бъде изработен единен механизъм за всеки регион – за наблюдение и действие при установяване на ученици, употребяващи дрога.

Предстои представители на Превативно-информационния център да посещават училищата и да разговарят с децата. От Националния център по наркомании поискаха за това съдействие от директорите, заместниците им, педагогическите съветници и психолози.

 

 

https://dariknews.bg/regioni/dobrich/zapochva-mashtabna-kampaniia-sreshtu-upotrebata-i-razprostranenieto-na-narkotici-sred-uchenicite-2126078