Отново за циганите и още нещо

3
225
Добави коментар
petar_k
petar_k

 

И отново съм възмутен!

  Днес оставям сутринта сина ми в детската градина и какво да видя. Зад мен се влачи няк’во сополиво циганче. Дали съм расист? Еми не знам може и да съм, но само при мисълта какви зарази носят тия твари няма какъв друг да съм. И като се сетя по какъв начин са се намърдали в градината, `щот налЕ интеграция…

  А здравето на децата ни кой ще пази? Една „въшлива“ сестра, която уж проверява децата всяка сутрин. То така ги проверява, че няма здраво дете в групата и естествено се разболяхме. А още не са почнали „модерните грипове“ спуснати ни на нас простите хора. За да може все пак ваксините да се продават. Питам се какво ще последва след като в групата има и едно подобие на човек? Естествено, то се е пръкнало в следствие на „влюбените“ си родителите, който като рояк се множат и се разболяват. Като често това става и умишлено, че все пак пари трябва да вземат от помощи.

  Сега освен грип, аз трябва да очаквам и въшките да дойдат, хепатит да се появи, шарка да се кара и какви ли още не екстри от тия примати. Които са се намърдали по не знам си кой член от правилника за прием в ДГ. Нищо, че аз и жена ми работим, плащаме си данъците и сме изрядни към държавата не успяхме да го запишем на ясли и се лутахме по баби и дядовци за да скалъпим някак отглеждането на нашия наследник.

  Отвратително, гнусно и нелепо е да има такъв санитарен контрол и пари „под масата“ за да може тия хлебарки, а и не само те да се намърдат в детските градини. Но наглостта не спира до там. Оказва се, че поддръжката на базата се поверява на родителите, който с каквото може да помогне. Дали пердета, спално бельо или закупуването на катерушки всичко лекичко и без много шум да си го решим на „Родителски съвет“. Естествено пари няма как да се дават на ДГ, защото се приема за подкуп, а и нали си имат бюджет (къде отива той е друг въпрос). Събират се едни дарения ей така, защото сме заможни.

  А смешното тук е, че предлагането за събиране на пари идва от самите родители. Защото нали така правили, ей там в другата група на по-големия ми син… Списък за мокри, сухи кърпи, подаръци, за ваучер на служебния телефона на учителките. Абе пари да се „леят“. И ако някой от родителите има друго мнение от „старейшините“ биват заклеймявани едва ли не. Еми не съм съгласен да! Гледайте си работата, правете си списъци ако искате да им платим и тока!

Като цяло системата е сбъркана генерално и знаем всички от къде се вмирисва рибата! Като включа тук „БГ МАМИТЕ“, които навсякъде са безгласна буква и все се опитват да се „изсерат“ по неразбираеми за тях теми.

Ето за това скоро комунизмът няма да се изкорени от нас. Ние сме едни комплексирани душици, готови да следваме едни неясни правила. Без право на глас или на възражение!

***Извинете ме, но аз НЕ съм един от вас!!!

Прочетете още:

► България за циганите!

Снимка: pixabay.com