Невиждани заплати: Вижте срещу колко се разписват Ани Салич, Хекимян, Диков, Ники Дойнов и останалите елитни тв водещи…

1
198
Добави коментар
slavchev
slavchev

Невиждани за българските стандарти заплати взимат елитните телевизионни водещи в страната, научи коч.бг, като се позова на няколко достоверни източници.

При добра журналистическа заплата от 1500-1800 лева, те взимат около 10 пъти повече. Отделно от тези възнаграждения са други екстри като безплатни гримьори и фризьори, гардероб, покани за събития и безплатни билети. Една от рекордьорките в бранша е Люба Кулезич. Тя е прибирала от телевизия БиТ по около 17 000 лева на месец. Кулезич е имала договор с продуцентска компания и парите минавали оттам.

Доскорошният програмен директор на БиТ Сашо Диков, също не останал по-назад от своята колежка, с която някога бяха във война. Стажанта си докарвал по близо 15 бона на месец, разкри евродепутата Николай Бареков.

Бившата звезда от CNN Ралица Василева, която води студиото на телевизията в Чикаго пък е изкарвала по над 10 000 долара на месец, плюс кола и наем на къща. Сред другите рекордьори по заплата е водещият на новините на Нова – Ники Дойнов, който прибира по 9 бона на месец. Неговата екранна половина – Ани Салич пък се задоволявала със 7000 лв. месечно.

Между 10 и 12 000 лева взима и Антон Хекимян, който задава всяка сутрин въпроси на политиците в БТВ, уточнява Блиц. Лора Крумова и Галя Щърбева, също се разписват срещу фиш за заплата от 7000. Венелин Петков и Гена Трайкова пък са с по 8 5000 лв. заплата.