Юнайтед изпусна Челси в последните секунди – SportVox

1
234
Добави коментар
sheri
sheri

Отборите на Челси и Манчестър Юнайтед завършиха наравно 2-2 в голямото дерби на деветия кръг на Висшата лига, играно на „Стамфорд Бридж“.

Домакините откриха резултата в 21-вата минута. Вилиан центрира от корнер, а Погба не успя да покрие Антонио Рюдигер, който засече с глава – 1:0.

В самото начало на второто полувреме Жоржиньо проби добре, след което намери Мората в наказателното поле. Испанецът се обърна добре и се освободи от опеката на Матич. Ударът му обаче не бе достатъчно силен и Де Хеа улови.

В 55-ата минута изстрел на Мата бе избит от Кепа. След това Ковачич опита да изчисти, но Йънг върна топката в наказателното поле. Получи се рикошет в Жоржиньо, след което Марсиал стреля силно в ъгъла – 1:1.

В 71-ата минута Де Хеа спаси отбора си, след като изби с една ръка много опасен удар на Канте. Само 120 секунди по-късно Рашфорд центрира от десния фланг към Марсиал, който овладя добре и с много красив шут донесе обрат на Юнайтед – 2-1.

В шестата минута на добавеното време домакините се добраха до точката, след като Давид Луис стреля с глава в гредата, след което Де Хия изби добавката на Рюдигер. В крайна сметка кълбото попадна в Рос Баркли, който отбеляза за 2-2.

След попадението човек от щаба на „сините“ провокира Жозе Моуриньо и португалецът му се нахвърли, но до сериозен инцидент не се стигна.

След равенството Челси е лидер с 21 точки, а Манчестър е осми с 14.