Българският електрически скутер Моторета спечели награда в конкурса Сайт на годината

1
121
Добави коментар
pepimili
pepimili

Сайтът на първата българска марка електрически скутери Моторета Груп спечели награда на публиката в категория Продуктов сайт в престижния конкурс за уеб проекти Сайт на годината. Компанията, която започва своята дейност в гр. Русе, е фокусирана в развитието на иновациите в областта на електрическата мобилност и позиционирането на България на картата в този перспективен сегмент. Церемонията по награждаването за Сайт на годината 2018 се проведе на 4 октомври вечерта в Sofia Event Center.

“При изработката на сайта Motorettagroup.com си поставихме за цел той да съответства по иновативност на дейността на компанията. Убеден съм, че успяхме да постигнем това и да създадем един модерен уеб проект, който обединява визуални нововъведения и технически иновации. Спечелената награда в тазгодишното издание на Сайт на годината показва, че усилията ни са в правилната посока. Екипът ни ще продължава да работи за това да показваме, че в България се създават технологични продукти на световно ниво, както в областта на електрическата мобилност, така и на уеб дизайна” – заяви по повод приза Теодор Захариев от фирма Кипо, която е разработчик на сайта.

Моторета е първата българска марка електрически скутери. Нейният модел Моторета D1 съчетава всичко необходимо за едно градско придвижване. През 2016 г. моделът е тестван в държавната автомобилна агенция в Англия, а в края на 2017 г. е преминал и тестове за качество в Люксембург. Процесът на усъвършенстване продължава и до днес. Компанията има всички шансове да се позиционира успешно в един бързо-развиващ се сегмент, който тепърва ще печели нови почитатели, както в България, така и на международния пазар.