Какво знаем за Age of Empires 4

1
139
Добави коментар
pokerbox
pokerbox

Затаили сме дъх в очакването на големи новини през 2019г. и се надяваме да не останем разочаровани. 

Кой ли не е прекарал часове наред като дете играейки Age of Empires. Оригиналната игра е издадена на 15 октомври 1997г. Ако никога не сте играли играта, тя представлява историческа стратегия, в „реално време“.  Тогава, играта е издадена от Ensemble Studios. Age of Empires всъщност е една от първите исторически стратегии, правени изобщо. Можехме да избираме между 12 цивилизации, с които да играем, а времевият период, който оригиналната игра покриваше, беше някъде между каменната и желязната ера.

Втората част от поредицата е – The age of Kings излиза през 1999г. Вече можем да избираме от 13 цивилизации от Европа, Азия и Близкия Изток. АоЕ3 беше пусната преди повече от 10 години. 

От 1997г. до сега са пуснати 7 заглавия и 7 spin-off-a, като играта беше подобрявана и подобрявана. 

По-рано тази година, на играта беше направен римейк – Age of Empires: Definitive Edition. Графиките изглеждаха добре, дори много добре ако я сравните с по-старите версии, но като че ли очаквахме от играта повече. От друга страна, играта до някаква степен носеше усещането на тази, която сме играли като деца и имаше доста сходства с нея. 

 

Relic Entertainment компанията, която е създател на Heroes сериите и много други стратегически игри, обяви още миналата година, че работи върху Age of Empires 4.  Освен че работят върху играта и, че ще можем да я играем на Windows 10, от Microsoft Studios не ни казват почти нищо. Реално, още на Gamescom 2017 разбрахме, че се работи над проекта. Играта ще излезе най-рано през 2019г., а точна дата все още няма. През 2018г. не сме получили почти никакви новини от разработчиците. Затаили сме дъх в очакването на големи новини през 2019г. и се надяваме да не останем разочаровани. 

Ако не сте гледали трейлъра на играта ето го и него. 

Age of Empires 4 е бъде първавата игра на Relic за компания, различна от Sega. 

Имайки предвид как изглежда анимацията в трейлъра, Age of Empires 4 няма да е в строго определена историческа ера. Вместо това, армиите от миналите игри – японски самураи, римски легионери, британски войници ще бъдат събрани на едно място. 

Оставаме в очакване на още новини и ще ви кажем веднага, когато има такива. А до тогава, Have Fun.