Левски следи национал – SportVox

1
107
Добави коментар
sheri
sheri

Левски следи ситуацията с националния вратар Пламен Илиев. Стражът е собственост на румънския елитен Астра, но в момента е контузен и се лекува в страната ни.

Сините искат да се подсилят с играч под рамката през зимата. Причината е, че привлеченият през лятото словак Мартин Полачек е много несигурен. Той носи вина за първия гол на Лудогорец в съботния двубой в Разград, който сините загубиха с 1:2.

Исполинът не оправдава очакванията до момента, въпреки че е твърд титуляр от началото на сезона в Първа лига. Той е бил на вратата във всичките 12 шампионатни двубоя, като в тях е допуснал 8 гола, а е успял да запази мрежата си суха в 6 срещи.

Пламен Илиев е обвързан с Астра до лятото на следващата година. През тази кампания той има 8 мача за първенство, като в три от тях не е инкасирал попадение.

Той се справя отлично и за националния отбор, като се превърна в несменяем титуляр – от 2017 година насам играчът с прякор Пацо Тигъра има 11 двубоя за трикольорите.

Пламен Илиев вече има един престой в Левски. Той пристигна на „Герена“ в началото на 2011 година от Видима Раковски.

Стражът носи синята фланелка до края на сезон 2014/15. За това време той изигра общо 123 мача във всички турнири. След това загуби битката за място под рамката с Боян Йоргачевич и Левски го продаде на румънския Ботушани. Оттам Илиев премина в настоящия си тим Астра.