„Ливърпул“ с „важна оферта“ за звезда на „Атлетико Мадрид“ през изминалия летен трансферен прозорец, сподели източник, близък…

1
218
Добави коментар
valentin.apostolov
valentin.apostolov

Изданието на испанския вестник „Ас“ от сряда публикува история за Ян Облак, цитирайки словенския спортен ежедневник „Екипа“ като източник, във връзка със ситуацията на вратаря в „Атлетико Мадрид“.

„Пари Сен Жермен“ и „Ливърпул“ са проявили силен интерес към играча през лятото към футболиста, който има договор с „дюшекчиите“ до 2021-а година и клауза за откупуване от сто милиона евро.

Мърсисайдци добавиха Алисон Бекер към отбора си през юли, след като пристигна на „Анфийлд“ от „Рома“, но преди да се присъедини към „червените“, Облак беше трансферна цел за тима на Юрген Клоп.

Твърди се, че отборът от „Премиършип“ е направил „важна оферта“ за 25-годишния страж, но той е отхвърлил сделката с „Ливърпул“, като се очаква да премине в „Пари Сен Жермен“ в края на сезона.

„Екипа“ цитират „източник“, близък до играча, който е споделил, че Облак е отказал на „Ливърпул“, докато „ПСЖ“ са цитирали ограниченията на финансовия феърплей като причина да не подпишат с него преди началото на кампанията.

Отборът на Диего Симеоне все още не са предложили нов договор на Ян Облак. Решението им да приоритизират договорите на другите играчи го е разочаровало, като се твърди, че той няма намерение да поднови сегашния си договор с „Атлетико“.

На този етап е малко вероятно „Ливърпул“ да бъдат разочаровани, че не са успели да привлекат Облак на „Анфийлд“, тъй като Алисон е в добра форма за „червените“, със само три допуснати гола в девет мача от лигата.

Форумът на „Отбор.bg“ съобщи, че „червените“ нямат шанс за подписа на Ян Облак в края на месец май: http://90soccerstreet.com/index.php?topic=776.msg869#msg869

В същото време източник на „Отбор.bg“, близък до „Анфийлд“, сподели, че Алекс Окслейд-Чембърлейн ще се завърне в игра през следващия сезон, тъй като Юрген Клоп не иска да прибързва да го върне на терена.

Коментари