Прокопиев бързо отърча в БТВ :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник, видео

2
154
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Много пъргаво Иво Прокопиев отърча в подопечната му БТВ да се оправдава и обяснява за повдигнатото му обвинение за пране на пари. Винаги, когато около него стане напечено първата му работа е да даде интервю в БТВ.

Там по стара традиция дали е Хекемян, Ризова или някой друг не му се задава нито един неудобен въпрос. Той винаги има достатъчно време да си говори без да го прекъсват. И днес стана така. Какво каза Прокопиев пред „американската медия“:

Според Прокопиев обвинението за „Каолин“ е инструмент за натиск и това е част от кампания за репресия след критични публикации в „Капитал”.

Той уточни, че това е „сравнително стара новина”, тъй като още от лятото е бил подведен под отговорност заради продажбата на „Каолин” преди няколко години.

 „Самото „обвинение” е напълно абсурдно. То звучи по следния начин – щом има нарушения по сделката (за приватизация от 90-те – б.р.), то последващата продажба е пране на пари”, посочи Прокопиев, като подчерта, че раздържавяването на предприятието е било проверявано многократно без да са открити нарушения.

„Целта е репресия, поводът е няколко публикации особено в последния брой на „Капитал”, свързани с тежка корупция в България”, категоричен заяви Прокопиев.

Според него и това обвинение, както и другите до момента, са „политически свързани”. „Прокуратурата все повече се обръща от инструмент на законността в инструмент на беззаконието в България”, отбеляза той.

Прокопиев гордо заяви, че мярката му „подписка“ не го ограничава да пътува в чужбина.