Тръмп обвини Тwitter, че реже последователите му в социалната мрежа

2
190
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Той критикува социалната мрежа за нейните усилия да ограничи фалшивите акаунти

Американският президент Доналд Тръмп обвини Тwitter, че премахва някои от последователите му и създава трудности за присъединяване, като по този начин критикува социалната мрежа за нейните усилия да ограничи фалшивите или злоумишлени акаунти.

Тръмп, който има около 55 милиона последователи, съживи спора си за „пристрастие“ от страна на интернет фирми в написано сутринта съобщение, което предполага, че растежът в неговата мрежа се забавя.

„Тwitter премахна много хора от моята сметка и очевидно са направили нещо, което прави много по-трудно да се присъединяват – те са задушили растежа до такава степен, която е очевидна за всички. Преди няколко седмици това беше ракета, а сега е малък наблюдателен дирижабъл! Пълно пристрастие!“, пише той.

Забележките на Тръмп бяха насочени към усилията на Тwitter да премахне фалшивите и „спам“ акаунти за подобряване на безопасността на платформата.

Попитан за коментарите на президента, говорител на Тwitter заяви: „Нашият фокус е върху здравето на услугата и това включва работа за премахване на фалшиви акаунти, за да се предотврати злонамерено поведение. Много известни акаунти са забелязали спад на броя на последователите, но резултатът е по-голяма увереност, че последователите, които имат, са истински, ангажирани хора”.

Според сайта за наблюдение на социалните медии TwitterCounter Тръмп не е загубил последователи през последния месец, но скоростта на растеж на последователите изглежда е намаляла. Той имаше 54,7 милиона последователи на 26 септември и около 55,3 млн. в петък, с малко или никаква промяна през изминалата седмица.