Премахнете зъбобола с тези домашни методи – изпитани рецепти!

1
114
Добави коментар
slavchev
slavchev

Днес от КОЧ Ви предлагаме няколко изпитани природни средства, които ще ви помогнат да се справите със зъбобола, заболяването на венците и другите увреждания в устната кухина:

1) Карамфил и етерично масло от карамфил.

Карамфиловото масло е отличен инструмент за облекчаване на зъбобола – осигурява дори изтръпване на засегнатата област. Това ще ви позволи да забравите за болката за известно време. Смесете 1 ч. л. растително масло с няколко капки масло от карамфил, потопете памучен тампон в тази смес и след това го прикрепете към засегнатата област. Когато почувствате, че мястото изтръпва, извадете тампона и добре изплакнете устата.

2) Паста с джинджифил.

Пастата с джинджифил ще намали оттока, ще облекчи болката, ще пребори инфекциите и ще спре кървенето. Пригответе си сами пастата: смесете джинджифил на прах и кайенов пипер в равни части, разредете тази смес с малко вода. Нанесете с памучен тампон и прикрепете към засегнатата зона. Оставете тампона в устата си най-малко 30 минути.

3) Солен разтвор.

Една чаена лъжичка сол се разтваря в чаша топла преварена вода, потапя се памучният тампон в тази смес и след това се прикрепя към засегнатата зона. Такива разтвори спомагат за борбата с инфекцията, облекчават болката в гърлото и облекчават оттока. Дръжте тампона в устата си възможно най-дълго.

loading…